Disney Television

Disney döper om Fox

Disney döper om Fox produktionsbolag för att slippa namnet Fox

För en tid sedan köpte Disney upp tv och filmjätten 20th Century Fox, men bolaget vill inte kännas vid namnet Fox och försöker göra allt i sin makt för att skräpa namnet.

 

Vi vet sedan tidigare att Disney inte vill kännas vid namnet Fox och döper därför om företaget 20th Century Fox och Fox Searchlight Pictures till 20th Century Studious och Searchlight Pictures. Nu får även tv delen av bolaget nya namn och går från 20th Century Fox TV till 20th Television och Fox 21 Television byter namn till Touchstone Television.

Varför Disney väljer att skräpa namnet Fox har vi ingen aning om, men högst troligen har det med att göra att de kanske inte vill förknippas med affärsmannen Rupert Murdoch och hans Fox bolag som äger Fox News, berättar theverge.

Nu och framåt kommer vi få se nya logotyper till Disneys Fox bolag, här nedan kan du se logotyper:

Läs om bra filmer på Filmguide!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *