Bra filmer – komeditips på Netflix

Bra filmer – komeditips på Netflix

Genom åren har det gjorts otaliga fantastiska bra filmer, i synnerhet komedier. Därför är det ohemult svårt att sålla agnarna från vetet. Med det sagt zoomar vi in på Netflix utbud. Streamingtjänsten har ett gäng sköna rullar, även om inte alla är originalfilmer och därför byts ut allt eftersom. Här är hur som helst våra komeditips på Netflix bland de som finns tillgängliga att se idag!

Knives Out

När Daniel Craig inte räddar världen ägnar han sig åt att lösa mindre brott. I Knives Out spelar han en detektiv som utreder mordet på en patriark. Det dröjer inte länge innan förstår att det är någon av den avlidne herrens familjemedlemmar som gjort det hela.

Efter snedsteget med Star Wars: The Last Jedi är Rian Johnson tillbaka med en betydligt mer träffsäker film, som han både skrivit och regisserat. Knives Out har allt en bra komedi behöver; sköna vuxna karaktärer, fräcka skämt och en lekfullhet. Extra krydda får det hela av att den humoristiska sidan omges av ett spännande mordmysterium. Och förstås rollistan, som utöver Craig rymmer Jamie Lee CurtisChris EvansAna de Armas och Michael Shannon med flera.

Truman Show

Bland bra filmer är Truman Show ett givet komeditips på Netflix och därför en titel du måste ta tillfället att se medan du kan. Många menar att det här är humorlegenden Jim Carryes allra bästa film. Här spelar han den gode medborgaren Truman som levt hela sitt liv i ett slutet samhälle där allting tycks vara perfekt. Men kan det vara så att allting inte alls är perfekt, och att ingenting riktigt är som det verkar? Även om filmen i grund och botten är en komedi, så blir den riktigt spännande när Truman väl börjar luska i sanningen om sitt liv.

The Babysitter

Allt färre filmbolag pumpar in stora pengar i avvikande filmidéer. Därför är det kul att Netflix vågar göra slag i saken – gång på gång. Med The Babysitter satsar streamingtjästen på smal men underbar liten skräckkomedi. Storyn kretsar kring en grabb som upptäcker att hans babysitter inte alls är den hon utger sig för att vara. Det är spetsad humor och blodigt våld. Perfekt för den som älskar genrekrockar. Är du sugen på fler rysare? Se då också vår lista med nya skräcktips.

Avig Maria

Givetvis måste vi ha med en svensk produktion på listan. Avig Maria är ett inspelat stand up-nummer med ingen mindre än Mia Skäringer, Sveriges humordrottning. Den här föreställningen är föregångaren till hennes mest lyckade turné hittillsNo More F*cks to Give. Den ger oss ett duktigt smakprov på vad hon redan då kunde göra med sina olika karaktärer som finns att se i klippet ovan.

Ricky Gervais: Humanity

Mia Skäringer tillhör Sveriges bästa komiker och Ricky Gervais världens bästa. Han är känd för att se cyniskt på saker och ting. Den här gången ger han sin fulla tagning på mänskligheten och sätter den hela tiden i komiska kontexter. En sann mästare med en av sina bästa shower. Ett måste bland bra filmer och ett givet komeditips på Netflix.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *