Bra filmer – nya skräcktips

Bra filmer – nya skräcktips

Är du ute efter bra filmer, och framförallt nya skräcktips? Här på Filmguide sållar vi agnarna från vetet och ger dig de hetaste rysarna 2021. Mycket nöje (men inte för räddharen)!

Candyman

Är du sugen på att se en riktigt smarrig rysare på bio? Då ska du se Candyman som är en spirituell uppföljare på originalet från 1992. Denna blodiga saga följer en aspirerande konstnär som börjar gräva i skräckmyten om Candyman. Denna skepnad som uppenbarar sig när du säger hans namn fem gånger i spegeln.

Den nya filmen är regisserad av den unge filmskaparen Nia DaCosta men har trots det ett spännande och stilsäkert visuellt uttryck. Uppfriskande nog är den inte två och en halv timme lång som flera internationella skräckisar. Den går rakt på sak och håller sig tajt hela vägen.

Wrong Turn

Den klassiska skräckserien Wrong Turn är tillbaka med en reboot. I nya Wrong Turn gör ett gäng unga vuxna misstaget att bege sig ut till en djup bergskog där faror lurar. Därför blir en resa som skulle handla om att hitta sig själv en resa om att rädda sig själv.

Filmen hedrar originalen, men hittar samtidigt vägar att överraska. En mycket bra comeback för franchisen som förhoppningsvis kommer att fortsätta dyka upp till ytan med fler filmer framöver.

Spiral: From the Legacy of Saw

Chris Rock producerar och gör huvudrollen i den nya Saw-filmen Spiral. Denna pusseldeckare till uppföljare tar vid när nya hemska mord börjar äga rum och en sadistisk lek inleds med olika ledtrådar för att håna poliskåren. Rock bildar detektivpar med Samuel L. Jackson i jakt på att hitta den anonyma mördaren.

Ambitionen är att ge publiken en ny polisthriller i stil med Se7en. Lyckas man? Det får du avgöra!

The Rental

Bland nya skräcktips måste vi lyfta fram The Rental som mycket väl kan vara årets rysare. Med ett klassiskt upplägg följer vi två par som hyr en stuga ute i skogen där någon iakttar dem.

The Rental som regisserats av Dave Franco (!) är en oerhört skickligt genomförd skräckis med ursinnigt smart bildspråk och tung spänning från första scenen till den sista. Det är otippat, men Franco har debuterat med lite av ett mästerverk.

En klassisk skräckfilm

I denna rykande färska skräckis på Netflix befinner sig ett gäng främlingar på en gemensam resa i Italien när de råkar köra av vägen. När de vaknar upp efter smällen befinner de sig på en annan plats, nära en mystisk stuga i skogen. Hur hamnade de där, och vilka äger egentligen stugan?

Är du ett fan av skräckfilmer som kommenterar genren? Då vill du se En klassisk skräckfilm på Netflix. Den ger oss flera klyschor – för att senare vända på steken. Spoiler? Kanske! Men den är helt klart en av nya skräckfilmer att belysa.

Du hittar fler tips på bra filmer här på Filmguide. Utöver råd på filmer och serier att kasta sig över, så förser vi dig även med nyheter om svenska filmer och serier. Emellanåt skriver vi även recensioner av nya filmer. Ja, här hittar du, vår kära läsare, det mesta du behöver för att rädda kvällen!

Listan uppdateras löpandes!