OS flyktinglag

OS flyktinglag – Discovery+ med spännande initiativ

Discovery+, ”Home of the Olympics” lanserar nu ett initiativ där man kan ställa sig bakom IOK:s så kallade Refugee Olympic Team för att teamet ska få sin egen ”hemmapublik”. Man visar sitt stöd för laget via sociala medier med hashtaggen #refugeeolympicteam på Twitter och TikTok, liksom särskilda Instagram-stickers och ljudaktiverade Snapchat-filter på respektive plattform.

Initiativets syfte är att främja och stötta idrottare med flyktingstatus,  vilka, genom sitt deltagande inspirerar och representerar de över 80 miljoner människor runt om i världen som idag är på flykt. The IOC Refugee Olympic Team Tokyo 2020 består av 29 idrottare med ursprung i 11 länder runt om i världen. Teamet skapades av IOK och dess ordförande, Thomas Bach inför de olympiska spelen Rio 2016 med syftet att stå upp för världens flyktingar och stödja dem genom sport. Initiativet belyser också hur den olympiska solidariteten genom Refugee Athlete Support Programme hjälper idrottande flyktingar att träna i syfte att kvalificera sig till OS i Tokyo 2020 samt lägga grunden för en fortsatt idrottskarriär.

Sophie Long, VP Marketing, Discovery Sports, säger: ”Under det som har varit en oerhört utmanande tid för miljontals människor över hela världen kan OS 2020 Tokyo ge inspiration och hopp till alla våra samhällen. IOK:s olympiska lag för flyktingar ger liv åt precis den andan som spelen handlar om och IOK förtjänar beröm för att ge dessa idrottare möjlighet att flytta gränserna för vad som kan uppnås. discovery+:s mål är att förena fans över hela världen för att fira IOK:s olympiska lag för flyktingar och stödja såväl initiativet som människorna.

”Genom vårt partnerskap med IOK är vi hedrade att få stötta detta lag som består av extraordinära och inspirerande idrottare som har låtit hopp segra över motgångar för att nå världens största idrottsscen. Idrott har en unik förmåga att förena människor för att fira mänskliga prestationer och vi är stolta över att kunna berätta dessa historier om sportens betydelse – en perfekt manifestation av IOK:s olympiska lag för flyktingar.”

Initativet inleds med en emotionell video som introducerar laget för allmänheten. Materialet kompletteras av en mängd nytt innehåll som bland annat hyllar det olympiska flyktinglagets värderingar. Exempelvis har Eurosports* populära Trailblazers-serie producerat ett avsnitt dedikerat till historien om en syrisk flykting, Yusra Mardini, och hennes häpnadsväckande resa från att fly med en båt till Grekland till att tävla i Rio 2016. Raw, en podcast-serie som fokuserar på frågor som utmanar sport och samhälle, kommer att ägna ett helt avsnitt för IOK:s olympiska lag för flyktingar med medverkan från boxaren Farid Walizadeh och Asif Sultani som tävlar i karate. Det finns även intervjuer i form av programserien ”In Conversation”. I den exklusiva serien berättar idrottarna inspirerande historier tillsammans med välkända namn inom film, underhållning och sport. Samtalen syftar till att introducera idrottarna till en ny publik och ge nya perspektiv på flyktingars berättelser samt att öka medvetenheten om rollen sport spelar i att hjälpa människor på flykt att återuppbygga sina liv.

De olympiska spelen i Tokyo 2020 kommer kunna följas på discovery+ i Danmark, Finland, Italien, Nederländerna, Norge, Sverige, Spanien och Storbritannien. I övriga europeiska länder, förutom Ryssland, kan spelen följas på Eurosport. Discovery är ett officiellt partnernätverk för Tokyo 2020 i Frankrike och Storbritannien.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *