hundfilmer

Hundfilmer – fantastiska hundar på film

Genom åren har det gjorts otaliga bra hundfilmer och vi på Filmguide försöker bena ut vilka fantastiska hundar på film som sticker ut mest. Vilken av dessa jyckar håller du närmast hjärtat?

Cujo

Okej, den här hunden är inte nödvändigtvis fantastisk i själva filmen. Den försöker ju äta upp sin husse – och hela familjen! Men hunden som spelar aggressiva Cujo i denna kultförklarade Stephen King-filmatisering är helt otrolig. Hur man tränat den till vissa sekvenser är svårt att förstå. Den mest häpnadsväckande insatsen är förmodligen den framåt slutet:

Gromit

filmhundar
Gromit är en av historiens bästa filmhundar. Foto: DreamWorks.

Okej, att ta med Gromit på en sådan här lista är förstås fusk. Han är ju animerad! Men det gör honom inte mindre fantastisk. Vi på Filmguide skriver mycket om barnfilmer och det råder inga tvivel om att Wallace & Gromit tillhör våra favoriter. En fantastisk duo, som kompletterar varandra utmärkt! För hur skulle Wallace, som ständigt spretar i tankarna, klara sig genom livet utan sin bästa vän?

Samantha

Filmhundar – I am legend
Foto: Warner Bros.

I Am Legend är en av 2000-talets mest älskade filmer. Mycket tack vare dess huvudroll Will Smith, men också hans vapendragare Samantha. Man säger att hundar är människans bästa vän men det är nog aldrig lika sant som under en apokalyps där majoriteten av mänskligheten utrotats. Därför är det fint att en av de få kvarlevande människorna i det här fallet har en jycke vid sin sida.

John Wicks jycke

hundfilmer
John Wick och hans älskade beagle. Foto: Summit Entertainment.

Vem skulle tro att en actionrulle om en lönnmördare skulle kunna ha så gulliga scener som de i filmerna John Wick? Hans beagle är bland det mest bedårande filmvärlden skådat. Därför gör det innerligt ont när den råkar illa ut. Men oavsett vad som händer John Wicks jycke så är den alltid med honom, och driver hans vilja framåt.

Lassie

Filmhundar
Foto: Entertainment Film Distributors.

Pratar man hundfilmer och fantastiska hundar på film, så måste förstås Lassie vara med. Därför tar den också plats på vår lista! Vilken av alla filmer om Lassie som håller bäst är svårt att välja eftersom alla hundar är fantastiska. Hur som helst tycker vi att filmen Lassie från 2005 är snäppet mer fängslande än de andra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Hundfilmer – fantastiska hundar på film”