Jim Carrey filmer du måste se

Listan med bra Jim Carrey filmer kan göras väldigt lång. Här tipsar vi om skådespelaren och komikerns allra bästa verk framför kameran.

 

Jim Carrey filmer du måste se
Foto: New Line Cinema. ”The Mask” är en fantastisk rulle av alla Jim Carrey filmer.

The Mask 

Genre: Action, Komedi, Krim

Regi: Chuck Russell 

Med: Jim Carrey, Cameron Diaz, Peter Riegert m.fl. 

Denna film är en roll som inte behöver en närmare presentation. En komediklassiker av sitt slag som bara måste ses. Jim Carrey spelar i rollen som en bankman och som en dag ser kvinnan, Tina Carlyle, han bara vet att han måste gå fram till. En film med lite skurkar, lite kärlek men framförallt en massor av komedier. 

Ett måste av Jim Carrey filmer att se om – eller se för första gången om du inte redan har sett den – omedelbart!

LÄS OCKSÅ: Tips på bra filmer

The Truman Show 

Genre: Drama, Komedi

Regi: Peter Weir 

Med: Jim Carrey, Ed Harris, Laura Linney m.fl. 

”The Truman Show” är en film från 1998 regisserad av Peter Weir och med Jim Carrey i huvudrollen. Filmen handlar om en man vid namn Truman Burbank som har levt hela sitt liv i en konstgjord värld som egentligen är en enorm TV-studio där hans liv sänds som en reality-TV-serie för hela världen att titta på. 

I 30 år har han varit showens stjärna, men själv är han ovetande om sin roll och att han medverkar… 

Dum och Dummare 
Foto: New Line Cinema.

Dum och Dummare – den bästa av alla Jim Carrey filmer?

Genre: Komedi 

Regi: Peter Farrelly, Bobby Farrelly

Med: Jim Carrey, Jeff Daniels, Lauren Holly m.fl. 

Harrys och Lloyd’s IQ är tillsammans mindre än vad deras skonummer är. En dag får båda sparken från sina jobb och då lyckas Lloyd övertala Harry om att åka till Aspen på ett uppdrag. De ska nämligen returnera en väska med pengar till sin ägare – Mary. Resan till Aspen går mer är bra, den är minst sagt kaotisk men det viktiga återstår. Kommer de att hitta Mary? 

En kul och avslappnande film, perfekt för helgen! 

Poppers pingviner

Genre: Komedi, Familj, Fantasy 

Regi: Mark Waters 

Med: Jim Carrey, Carla Gugino, Angela Lansbury 

Jim Carrey spelar i denna roll affärsmannen Tom Popper som lever ett hektiskt liv och som har lite tid för sin familj. Hans farfar var en känd äventyrare och en dag ärver han sex pingviner från honom. Pingvinerna blir en del av hans vardag och lär honom att öppna upp sitt hjärta. Han inser hur viktigt det är att spendera tid med familj och människor han bryr sig om. 

En rolig och charmig film med fint budskap. En komedi och kärleken som bör finnas till sin familj och nära och kära. 

Liar Liar 

Genre: Fantasy, Komedi 

Regi: Tom Shadyac 

Med: Jim Carrey, Maura Tierney, Amanda Donohoe m.fl. 

I filmen “Liar Liar” är Jim Carrey advokaten Fletcher Reede som alltid ljuger och bedrar folk. Hans son önskar på sin födelsedag att hans pappa inte ska ljuga längre. 

Det som händer är att advokaten inte längre kan ljuga och säger sanningen i alla situationer vilket leder till en rad roliga scener och kaos. Fletcher måste nu vinna sin sons förtroende samtidigt som han måste rädda sin karriär. 

En perfekt rulle av alla Jim Carrey filmer för dig som är sugen på en klassisk komedi med stjärnan.

Foto: Focus Features.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Genre: Drama, Sci-fi, Romantik 

Regi: Michel Gondry

Med: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson m.fl. 

Joel har upptäckt att hans ex-flickvän, Clementine, genomgått en experimentell behandling som lett till att hon raderat alla deras tumultartade minnen från förhållandet. Joel blir nu sugen på att genomgå samma behandling så att han glömmer henne. Men det visar sig att det inte är så enkelt. 

Yes Man

Genre: Komedi, Romantik 

Regi: Peyton Reed

Med: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper m.fl. 

Jim Carrey spelar i denna film en banktjänsteman vid namn Carl Allen som lever ett tråkigt och ensamt liv efter att ha blivit dumpad av sin flickvän. Hans tillvaro förändras dramatiskt då han bestämmer sig för att säga ja till saker. Det medför nya vänner, nya utmaningar och nya äventyr. Han inser snart att man till vissa saker behöver säga nej och att han måste lära sig att hitta balansen i livet. Säga nej när det är nödvändigt. 

Filmen är för dig som vill se en feel good komedi som är riktigt underhållande och kul. För dig som vill ha en rolig och avslappnande film för helgen.

Jim Carrey filmer du måste se
Foto: Warner Bros.

Ace Ventura

Genre: Komedi, Krim, Äventyr
Regi: Steve Oedekerk
Med: Jim Carrey, Ian McNeice, Simon Callow m.fl. 

Detta är en komedifilm från 1994 med Jim Carrey i huvudrollen som Ace Ventura. Han spelar en excentrisk detektiv som specialiserar sig på att hitta försvunna djur. En dag blir Miami Dolphins maskot, en delfin, kidnappad och då anlitas Ventura för att lösa fallet. Han måste ta reda på var delfinen befinner sig och på vägen stöter han på en del hinder. 

En underhållande film med humor och berättelser om en detektiv med en oväntad yrkesinriktning. En av de bästa bland Jim Carrey filmer.

Daniel Paprocki

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *