Birds of Passage – biopremiär 19 april


Det hyllade dramat Birds of Passage går upp på bio i mitten av april

Colombia, 1970-talet, hippiekulturen är stor bland amerikanska ungdomar och intresset för marijuana växande. Lokala småbönder ser en möjlighet och blir snabbt internationella affärsmän. I Guajira-öknen tar en Wayuu-familj från urbefolkningen täten i den nya affärsverksamheten och får smaka frukterna av snabba pengar och makt. Men när girighet, passion och heder sammansmälter blåser en familjefejd upp till våldsamma proportioner som sätter liv, familj och urgamla traditioner på spel.

Birds of Passage öppnade Directors Fortnight-sektionen på den senaste filmfestivalen i Cannes där den mottog strålande kritik. Oscarsnominerade Ciro Guerra och Cristina Gallego är tillbaka med en film om lokala traditioner där pengar och makt korrumperar mitt i Colombias framväxande droghandel. Mäktiga Birds of Passage var bland 9 filmer utvalda till Oscars short list för bästa utländska film 2019.

Birds of Passage har biopremiär 19:e April och visas på biografer i följande städer: Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Umeå, Lund, Kalmar, Gävle, Helsingborg, Västerås, Östersund, Norrköping, Borås, Borlänge, Karlstad, Jönköping, Växjö m.m.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *