Wisting. Foto: Viaplay.

Se den officiella trailern för Wisting

På torsdag är det premiär för Wisting, ett nytt Viaplay-original om den norska polisutredaren William Wisting och jakten på en efterlyst seriemördare. Serien är baserad på Jørn Lier Horsts succédeckare.

Den högoktaniga kriminalserien Wisting följer den hårt arbetande chefsutredaren William Wisting (Sven Nordin) som står inför den mest utmanande mordutredningen i sin karriär – en amerikansk seriemördare, som jagats av FBI i 20 år, har bosatt sig mitt ibland dem i den lilla staden Larvik. För att avsluta fallet tar han hjälp av specialagenterna Maggie Griffin (Carrie-Anne Moss) och John Bantham (Richie Campbell), som har jagat seriemördaren i flera år. Wisting är villig att offra allt, inlkusive familjelivet, för att en gång för alla lösa mordmyseriet och fånga seriemördaren. Samtidigt arbetar Wistings dotter på en artikel som leder  henne raka vägen in på spåren som hennes far jagar och sätter henne i större fara än hon kan ana.

Wising är ett norskt kriminaldrama och en av de största norska dramaproduktionerna någonsin, baserad på Jørn Lier Horsts bästsäljande deckare Hulemannen och Jakthunden, om polisutredaren William Wisting.

I rollerna: Carrie-Anne Moss (Jessica Jones, Matrix), Sven Nordin (Valkyrien), Thea Green Lundberg (Ockupationen), Shanti Roney (Hassel, Störst av allt), Richie Campbell (Alien: Isolation) m.fl.

Wisting är ett Viaplay-original med premiär 11 april på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay, Norden över.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *