Alex säsong 2

ALEX säsong 2 har premiär 24 maj

Alex säsong 2
Foto: Viaplay

Den 24 maj är det premiär för andra säsongen av Viaplays internationella succédrama ALEX, med Dragomir Mrsic i huvudrollen som den djupt korrumperade polisen Alex Leko. Han sitter nu i fängelse efter händelserna i första säsongen, och är beredd att göra vad som helst för att få komma ut till sin familj. Här är den officiella första trailern till säsong två av ALEX.

En polis värsta mardröm är att hamna i fängelse. Den mardrömmen är priset Alex Leko (Dragomir Mrsic) får betala efter händelserna i första säsongen av Viaplays originalserie ALEX, där den korrupta Göteborgspolisen gick långt utanför lagens gränser för att rädda sin son. Nu sitter han inlåst bland tungt kriminella som hatar poliser. Och hans familj har förlorat allt. Men Alex får en sista chans att rentvå sitt namn och påbörja ett nytt liv, ett erbjudande som kastar honom ut i ännu en desperat kamp för att skydda människorna han älskar mest.

– Brutaliteten och gängvåldet ni ser och debatterar om på nyheterna, den får ni in direkt i vardagsrummet i ALEX säsong 2, säger Dragomir Mrsic.

I rollerna ser vi även Maximilian Mrsic (ALEX), Helena af Sandeberg (Störst av allt, Finaste familjen), Rakel Wärmländer (Gräns, Sommaren med släkten), Anja Lundqvist (De dagar som blommorna blommar), Deniece Ignacio Nyman (Min ort – a ghost story), David Nzinga (Hassel, Svartsjön), Stefan Gödicke (En man som heter Ove), Abdirizak Farah Ali (ALEX), Henrik Vestergaard (Ditte & Louise, Advokaten) med flera.

ALEX produceras av SF Studios för Viaplay i samarbete med Film i Väst och brittiska Nevision. Regissör är Alain Darborg (ALEX, Inkognito) och producenter är Niklas Larsson och Nicklas Wikström Nicastro (En man som heter Ove). Seriens huvudförfattare är Frans Wiklund. Internationellt distribueras serien av About Premium Content, och i Beneluxområdet av Lumière.

ALEX säsong två är ett Viaplay Original med premiär Norden över den 24 maj på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *