PANTBANKEN © 2019 Viafree. Foto: Johnny Wohlin

Nya workplace realityn Pantbanken till TV3

PANTBANKEN © 2019 Viafree. Foto: Johnny Wohlin
PANTBANKEN © 2019 Viafree. Foto: Johnny Wohlin

I NENT Groups nya höstsatsning Pantbanken på TV3 får vi följa med till Pantbanken Sveriges butiker runtom i vårt avlånga land. Där möter vi olika typer av spännande kunder och värderare. Allt från den unga killen som ska bli pappa och behöver pengar för att kunna köpa en ny barnvagn, till äldre damer som rensat ut smyckeskrinet hemma. Serien har premiär måndagen den 16 september på TV3, Viafree och Viaplay.

Hur ser man om en Rolex är falsk? Vad är den där tavlan värd? Och kan man panta vad som helst? Det och mycket annat kommer vi få lära oss under höstens sex avsnitt av Pantbanken. Vi träffar kunniga värderare och experter när de möter sina kunder och värderar allt från gamla avdammade smycken till klockor, instrument och ett och annat föremål som stått gömt i någons förråd.

Dessutom gör värderarna hembesök hos kunder som behöver komma upp i en viss summa för att kunna förverkliga en dröm, och vi lär oss att en del av det som står hemma och dammar i bokhyllan faktiskt kan ha ett värde.

– Vi är väldigt glada att Pantbanken blir en del av TV3:s programutbud i höst. Tittarna kan utöver ett hav av värdefulla föremål vänta sig ett härligt program med färgstarka karaktärer. Det ska bli spännande att se hur Pantbanken kommer att tas emot av våra tittare, säger Camilla Rydbacken, innehållschef på Nordic Entertainment Group.

Några av pantbankens värderare och experter

Sophia ”Sia” Åkerlund  – är gemmologen som anses vara Sveriges främsta värderare inom diamanter, andra ädelstenar och pärlor. Hon har tidigare arbetat på en av Nordens största auktionshus, och har totalt 17 år i branschen. Om hon får välja själv tar hon en stor conchpärla framför en Porsche. Ser ni programmet förklarar Sia vad en enda sådan pärla är värd.

Juha Marjanemi – möt Pantbankens Sveriges expert inom musikinstrument. Vi vågar påstå att han kan svara på nästan alla frågor om gitarrer. Efter 30 år i branschen är han bra på det mesta, exempelvis samlarobjekt och kuriosa. När Juha inte jobbar på pantbanken spelar han gitarr i ett hårdrocksband.

Yunus Celik – för att kunna köpa sin drömbil började Yunus jobba på Pantbanken Sverige som extraanställd för två år sedan. Men tack vare hans skicklighet och passion för bilar gick anställningen snabbt över till fast och Yunus arbetar sedan dess som pantbankens bilspecialist.

Pantbanken är ett samarbete med Pantbanken Sverige och har premiär på TV3 och på Nordic Entertainment Groups (NENT Group) streamingtjänster Viafree och Viaplay, måndagen den 16 september.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *