Bild från Förhöret.

Se första bilderna ur stjärnspäckade danska Viaplay-originalet Förhöret

Bild från Förhöret.
Foto: Viaplay

Ulrich Thomsen och David Dencik spelar två av rollerna i stjärnspäckade danska kriminaldramat Förhöret, en ny originalproduktion från Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay. Nu är inspelningarna färdiga och vi kan glänta lite på ridån och visa de första bilderna ur serien, som regisseras av Christoffer Boe.

I Förhöret kommer vi att möta några av Danmarks största skådespelare, däribland Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas, Søren Malling, Lars Ranthe, Lars Mikkelsen, Clara Rosager och Katrine Greis-Rosenthal, men även internationelle succésvensken David Dencik.

Ulrich Thomsen, känd från Counterpart och Blacklist spelar polisen Bjørn som gör allt i sin makt för att hitta sin dotters mördare. Den åtta avsnitt långa serien utspelar sig under ett och samma dygn, och i varje avsnitt förhör Bjørn en ny misstänkt. Det intensiva, psykologiska spelet mellan två människor är det som gör Förhöret till en helt unik serie. Det blir en kamp som med ökande intensitet kommer att ta både Bjørn och tittaren närmare mördaren, och sanningen om hans dotters tragiska död.

Regissören Christoffer Boe har tidigare berättat om de intensiva inspelningarna av den minimalistiska berättelsen där allt överflödigt är bortskalat. Intensiteten avspeglar sig också i de första bilderna från inspelningarna, som ligger tätt, tätt på skådespelarna.

– Många pratar om nya format, plattformar och berättarsätt. Jag tror de misstar sig. Den goda historien är fortfarande den goda historien. Den handlar om skickliga skådespelare i dramatiska situationer där något står på spel. Det låter enkelt, men det är faktiskt skitsvårt. Men vi har verkligen gjort något extra här – dessutom i ett nytt format, i en ny form, med några suveräna skådespelare och en historia som långsamt tar oss ner i mörkret, där sanningen förhoppningsvis existerar. Det var ingen enkel resa, men det var värt det, säger Christoffer Boe.

För huvudrollsinnehavaren Ulrich Thomsen har arbetet med det annorlunda formatet varit inspirerande.

– Jag har en enorm respekt för Christoffer och hans förmåga att tänka nytt och samtidigt fokusera på den goda historien, och det har varit väldigt kul att få arbeta med honom och de andra aktörerna på det här intensiva sättet, säger Thomsen.

Förhöret produceras av Jonas Allen och Peter Bose från Miso Film, som också producerade Christoffer Boes kritikerrosade serie Kriger.

– I dessa gyllene tv-serietider är det spännande att vi, med Förhöret, kan vrida på de traditionella krimhistorierna och skapa en skarp och intensiv karaktärsstudie djup in i själen på vår huvudperson, samtidigt som den tar oss närmare och närmare gärningsmannen. Christoffer Boe har dessutom en unik estetisk förmåga och förståelse för att visualisera historien och skapa en dynamisk stämning, vilket inte bara gör Förhöret unik i sitt berättande utan även i sin stil och ton, säger Jonas Allen.

Christoffer Boe står för idé och regi av Förhöret, som han har skrivit i samarbete med Jakob Weis. Förhöret distribueras internationellt av Fremantle och har exklusiv premiär på Viaplay i Norden senare i höst. Nordic Entertainment Group, där Viaplay ingår, har målsättningen att skapa minst 20 originalproduktioner per år.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *