Paramount+

Allt du behöver veta om Paramount+

Den 25 mars lanseras streamingtjänsten Paramount+ på nytt i Sverige och Norden. Tjänsten kommer även att lanseras globalt och finnas tillgänglig i Kanada och Latinamerika den 4 mars, samt i Australien senare i år. Nu avslöjar ViacomCBS detaljer kring titlar, pris och distributionspartners. Exklusiva premiärer och ett stort bibliotek kommer att finnas tillgängligt för svenska tittare vid lanseringen.

”Paramount+ kommer att erbjuda en underhållningsupplevelse i toppklass till ett pris som är betydligt lägre än andra streamingtjänsters, något som är viktigt både för konsumenterna och våra distributionspartners, säger Kelly Day, President of Streaming and Chief Operating Officer, ViacomCBS Networks International. “ViacomCBS har unika möjligheter att positionera sig på den globala streamingmarknaden med ett oöverträffat globalt fotavtryck på linjära, SVOD- och AVOD-plattformar. Detta i kombination med en kraftfullt innehåll, ett enormt bibliotek och en mängd originalinnehåll på väg”.

”Vi är mycket glada över att vara en av de första marknaderna globalt som kan erbjuda unika berättelser, ikoniska stjärnor och undehållning i världsklass till tittare i alla åldrar, säger Jesper Dahl, GM ViacomCBS Nordics och fortsätter: ”Vi har inte bara en utmärkande partnerskapsmodell med operatörer och mediejättar, utan vi lanserar också vår egen app direkt till konsumenterna”.

Pris

Ett Paramount+-abonnemang kommer att kosta 69 SEK och vid lanseringen den 25 mars kommer man att kunna teckna en gratis provperiod på sju dagar.

Tillgänglighet och partners

Vid lanseringen kommer Paramount+ att finnas online på ParamountPlus.com och på mobila och anslutna TV-enheter via Paramount+-appen som finns tillgänglig hos iOS, Android, Apple TV, Android TV och Amazon Fire TV. Så här långt är Telenor, Allente och Banhof partners i Sverige.

Innehåll 2021

Paramount+ kommer under 2021 att ha ett massivt bibliotek med en mängd underhållning till ett konkurrenskraftigt pris. Tittare i alla åldrar kommer att få tillgång till ett brett utbud med cirka 6 000 avsnitt och filmer, bestående av exklusiva titlar från SHOWTIME, CBS och Paramount Studios samt originalinnehåll från Paramount+, exklusiva dramaserier, filmer från Paramount och exklusiva filmpremiärer. Dessutom kommer det under året att finnas en bred blandning av globalt och lokalproducerat innehåll i alla olika genrer.

SHOWTIME

Paramount+ är även den exklusiva platsen för alla kommande SHOWTIME-premiärer. Från och med mars kommer det att vara här man kan se premiärer av unika serier och fanfavoriter. Dexter, Ray Donovan, The Affair, Black Monday och City on a Hill finns bland 2021 års bibliotekstitlar.

Tidigare har man också kunnat avslöja exklusiva SHOWTIME-premiärer som en Dexter-reboot,  American Rust och efterlängtade dramat The First Lady (arbetstitel). Oscar®, Emmy® och Tony®-vinnaren Viola Davis är både exekutiv producent för The First Lady och kommer även att spela huvudrollen som Vita Husets tidigare första dam Michelle Obama. I serien syns även Oscar- och Emmy-nominerade Michelle Pfeiffer i rollen som Betty Ford, samt Golden Globe-vinnaren Gillian Anderson, som även är Emmy-nominerad, i rollen Eleanor Roosevelt.

Paramount+ Originals och exklusivt innehåll

Streamingtjänsten kommer att erbjuda premiuminnehåll både i form av Paramount+ Originals och nya exklusiva serier. Vid lanseringen kommer alla säsonger av Yellowstone och kritikerrosade On Becoming a God in Central Florida att finnas exklusivt på Paramount+.

Nya och exklusiva premiärer vid lanseringen:

 • Two Weeks to Live, med  Maisie Williams i huvudrollen
 • Indie-komedin Everyone is Doing Great skriven och regisserad av James Lafferty och Stephen Colletti från One Three Hill som också skådespelar i serien
 • De första två säsongerna av Jordan Peeles The Twilight Zone
 • Europeiska actionthrillern Mirage
 • Mexikanska sci-fi-mysteriet Dani Who?
 • Kriminaldramat The Coroner, säsong 1 & 2

Paramount+ Originals och exklusiva titlar som kommer senare:

 • The Man Who Fell to Earth, med Oscar-nominerade och BAFTA-vinnaren Chiwetel Ejiofor, baserad på Walter Tevis roman med samma namn och den ikoniska filmen med David Bowie i huvudrollen. Serien kommer att följa en ny alien som kommer till jorden vid en vändpunkt i den mänskliga evolutionen och måste konfrontera sitt eget förflutna för att avgöra vår framtid
 • Mayor of Kingstown, där Taylor Sheridan ger oss en inblick i Amerikas största misslyckanden inkapslade i en enda stad
 • Lioness från skaparen Taylor Sheridan
 • The Offer, en begränsad evenemangsserie om skapandet av “Gudfadern”, en av de mest legendariska filmerna i Paramounts historia, skriven av Oscar- och Emmy-nominerade Michael Tolkin
 • Guilty Party med Kate Beckinsale, producerad av CBS Studios
 • The Harper House, producerad av CBS Studios
 • Halo
 • Y: 1883 – en prequel till Yellowstone

 

Barn- och familjeunderhållning

Som hem till några av de mest välkända varumärkena i världen, så som SvampBob Fyrkant, Teenage Mutant Ninja Turtels, Dora utforskaren och Paw Patrol, är Paramount+ portfölj full av Nickelodeon-innehåll samt en rad helt nya originaltitlar med Nickelodeons mest älskade karaktärer.

Vid lanseringen kommer spinoff-serien Kamp Koral: SpongeBob’s Under Years finnas tillgänglig på Paramount+. Kamp Koral är en CG-animerad originalserie som tar tittarna tillbaka till när de ikoniska figurerna i Bikini Bottom träffade varandra för allra första gången, på ett sommarläger som inte liknar något annat. Under 2021 kommer dessutom Nickelodeon Studios första samproduktion med Imagine Kids+Family, The Astronauts, ha premiär. En helt ny live-action-serie som följer en grupp barn som ger sig ut på sitt livs äventyr när de av misstag blir uppskjutna i rymden.

Storfilmer

Paramount+ kommer också att vara hem till en rad storfilmsserier som Mission Impossible, Indiana Jones, Gudfadern-trilogin, samt nya exklusiva premiärer vid lanseringen, så som Light of my Life, Tesla, Capone, Survive the Night, Wild Rose, Escape from Pretoria och Trouble.

Komediklassiker

Komedigenren är populär hos alla streamingtjänster. Tittarna kan sträcktitta på avsnitt efter avsnitt med rollfigurerna de känner till allra bäst. Paramount+ kommer att ha ett stort bibliotek med de bästa komediklassikerna, med varierande titlar på de olika marknaderna. I Norden kommer tittare bland annat att kunna se alla säsonger av South Park, Awkwafina: Nora from Queens, Corporate, The Other Two, The Daily Show, The Roast franchisen, Broad City och Drunk History.

Realityklassiker och dokumentärer

Till Paramount+ kommer nya premiärer av uppskattade MTV-format som The Hills säsong 2, som har premiär i maj. Vid lanseringen i mars har Paramount+ Originals Story of Songs premiär, en serie som i varje avsnitt djupdyker i hits av olika berömda artister som Madonna, Celine Dion och Nirvana. Paramount+ kommer även att ha ett stort reality-bibliotek bestående av bland annat Jersey Shore, Ex on The Beach och Catfish. Det kommer också att finnas över 100 avsnitt från Smithsonian Channel, en kanal som inriktar sig på vetenskap, natur, kultur, historia, luft- och rymdfarkoster samt dokumentärer. An American Aristocrat’s Guide to Great Estates och Mystic Britain är titlar tittare kan se fram emot därifrån.

Lokalproducerat innehåll

De bästa historierna från hela världen kommer att skapas i lokala produktioner hos VIS, en del av ViacomCBS International. Först ut till Norden är den andra säsongen av barnprogrammet Hunden Ib som kommer i början av sommaren.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *