Wong Kar Wai gör ny serie

Regissören Wong Kar-Wai gör ny serie

Regissören Wong Kar-Wai gör sin första serie

Det är filmskaparen och storfilmsregissören Wong Kar-Wai som nu kommer göra sin allra första tv-serie, han har tidigare bara jobbat med film.

Foto: Wong Kar-Wai

Wong Kar-Wai är en stor regissör i sitt hemland Kina. Han har bland annat gjort filmerna The Grandmaster, In the Moon for Love och 2046, men har aldrig gjort en serie, nu visar det sig att han faktiskt ska göra sin allra första drama serie vid namn Blossoms Shanghai. Projektet är baserad på en bok skriven av Jin Yuchengs och det råkar vara hans mest ökända verk vid namn Blossoms.

Filmen ska till viss del också vara en hyllning till hans hemstad Shanghai och som kommer utspela sig på 90-talet då staden växte och genomgick en större ekonomisk expansion.

Kat-Way berättar följande för Deadline:

– Jag vill bjuda in publiken till att djupdyka i Shanghais intriger och invånare i början av 90-talet, en spännande tid som blandat väg för moderna Shanghais framgång.

Det är inte helt nytt att Wong Kar-Wai ville göra film om Yuchengs roman, men projektet blev lagt på in på grund av viruset, när projektet kommer påbörjas igen är i skrivande stund oklart.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *