Bio 2021 – så ser det ut

Bio 2021 – så ser det ut

Biografkedjor gör miljardförluster, anställda sägs upp och biobesökare tvekar att gå på bio trots att salongerna öppnat runt om i världen, där de dock visar ett mycket begränsat utbud av film.

Hela 90 procent av världens biografer har haft stängt och denna stängning har kostat biokedjor och enskilda biografer miljarder kronor och sedan i maj hade världens biografer gjort en förlust på 65 miljarder kronor skriver SFI i ett nyhetsbrev.

Men där finns ändå lite ljus i tunneln, biografer i Sverige och runt om i världen har börjat öppna sina salonger, dock har dem ett begränsat utbud av filmer. Men att öppna biografer är en långsam process samt att staten inte helt släppt på restriktionerna i nuläget.

Produktionen av film står till viss del still och vissa filmer kommer inte påbörjas än på ett tag i Hollywood är det över 200.000 anställda som på något sätt arbetar med film och som troligtvis kommer att förlora sitt jobb, berättar HD.

Vissa produktionsbolag löser krisen genom att släppa sina filmer på olika streaming plattformar så som Netflix, HBO, Disney+ och Hulu. Bara Netflix har fått 16 miljoner nya betalande kunder de första kvartalet i år vilket är en fördubbling av vad man tidigare trott, innan pandemin.

En fråga SFI funderar också över är om biobesökarna kommer att återvända till biograferna när de väl öppnat. I en undersökning i Tyskland svarade 93 procent av de tillfrågade att de kommer gå på bio igen när dem får det. 25 procent svarade att de kommer gå på bio direkt när de öppnar.

Är du sugen på att gå på bio igen?

TIPS: Läs om nya bra filmer här på Filmguide. Vi täcker allt möjligt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *