serien Olyckan

Allt om nya serien Olyckan på SVT Play

När ett stort byggprojekt drar igång i den – påhittade – walesiska staden Glyngolau känner invånarna att nu händer det. Men det som händer är att en lokal politikers dotter tar sig in med ett helt gäng kompisar på byggarbetsplatsen, det sker en explosion och alla ungdomar dör – utom politikerns dotter. Sorgen vänder sig snabbt till ilska. Vem är ansvarig för det som hände? Se serien Olyckan med Sarah Lancashire (Vår stora kärlek, Happy Valley) i en av huvudrollerna.  

Glyngolau var en gång en framgångsrik walesisk stad med både gruvdrift och ett stålverk, men allt har stängts ned och lämnat innevånarna utan vare sig pengar eller framtid. När ett stort japanskt bolag visar intresse för att satsa på staden och bygga en fabrik arbetar bland andra Iwan Bevan (Mark Lewis Jones) hårt för att det ska ske. Iwans 15-åriga dotter Leona (Jade Croot) säljer knark och en kväll tar hon med sig åtta påverkade kompisar för att kolla in bygget och för att reta sin pappa. En explosion uppstår och byggansvarige på plats, Alan (Kai Owen) dör, liksom Leonas åtta kompisar. Iwans fru och Leonas mamma, Polly Bevan (Sarah Lancashire) drar igång arbetet med att få fram vem som är ansvarig för olyckan, något som leder fram till hemligheter som ingen vetat om inte bara i staden utan också i privatlivet.

Serien Olyckan har säsongsstart på SVT1 och SVT Play söndagen den tredje oktober. 

Originaltitel: The Accident
Produktionsland: Storbritannien
Produktionsbolag: The Forge för Channel 4
Brittisk premiär: oktober 2019
Manus: Jack Thorne
Regi: Sandra Goldbacher
Antal avsnitt: 5

För mer läsning: här hittar du tips på bra filmer!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *