Kamera

Andy Serkis adapterar Djurfarmen på nytt

En film baserad på George Orwells klassiska novell Djurfarmen

Tidigare adaptationer av ”Djurfarmen” har släppts 1954 och 1999. Nu kommer en ny animerad filmadaption som regisseras av kända filmskaparen och skådespelaren Andy Serkis.

Andy Serkis som tidigare regisserat filmer som Venom: Let There Be Carnage (2021) och Mowgli: Legend of the Jungle (2018) adapterar nu George Orwells kända novell Djurfarmen som släpptes 1945. Tillsammans med manusförfattaren Nicholas Stoller samt producenterna Adam Nagle och Dave Rosenabaum hoppas Serkis att de ska få fram Orwells vision fast för en ny publik. Enligt Deadline berättar Nagle att Orwells roman är fortfarande relevant idag och värdesätter Serkis som filmskapare för denna film.

Tillsammans med animeringsstudiorna Aniventure och Cinesite berättar Serkis att de ska skapa en så pass bra film som möjligt som ska sträckas ut i alla åldrar.

Djurfarmen handlar om en herr Jones, en berusad man som glömmer bort att mata sina boskap. Detta leder till att grisarna på farmen tar över bondgården och vill få bort orättvisorna som pågått för djuren på gården. Historien är en allegori för de olika politiska grenar som var särskilt framträdande under tiden boken skrevs.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Andy Serkis adapterar Djurfarmen på nytt”