En man med förstoringsglas

Privatekonomins Dr. Watson till din Sherlock Holmes

När det kommer till film finns det som regel alltid minst en relation som står lite starkare än andra. Det är ofta samspelet mellan en huvudkaraktär och en biroll eller liknande. Några klassiska exempel på den här sortens betydelsefulla relationer är Dr. Watson och Sherlock Holmes, Sam och Frodo och Timon och Pumbaa, bara för att nämna några. Interaktionen och lagspelet mellan dessa karaktärer är med till att föra handlingen framåt och man vet bara att den ena inte är den samma utan den andra vid sin sida. Samma koncept kan appliceras på privatekonomin. Ekonomin utgörs nämligen av flera olika komponenter som alla samspelar och utgör en större fungerande enhet.

Idag består privatekonomin alltmer sällan av enbart ett bankkonto som lönen eller annan form för inkomst rullar in på. De flesta, om inte majoriteten, har även en extra buffert, investeringar, ett sparkonto eller annan form för sparande i tillägg till lönekontot. En månadsbudget är väldigt fördelaktigt och borde vara en del av en stabil ekonomi i en eller annan utsträckning. Varje månad handlar det om att balansera inkomster och utgifter, vilket kan uppnås med hjälp av samtliga av dessa element. Vardagsekonomin handlar om teamwork och det kan nog uppnås enighet om att flertalet filmkaraktärer genom tiderna inte hade nått halvt så långt utan sina följeslagare.

När det kommer till online finansiering och privatekonomin kan man jämföra det med till exempel Dr. Watson och Sherlock Holmes. Deras vänskap är något alldeles speciellt och Dr. Watson är en sidekick i toppklass. I detta exempel är Sherlock Holmes privatekonomin, medan Dr. Watson motsvarar online finansiering. Sherlock Holmes må vara huvudkaraktären, men han hade inte kommit lika långt utan Dr. Watson vid sin sida. Det samma gör sig gällande när det kommer till finansiering och lån. För även en stabil ekonomi kan behöva en hjälpande hand emellanåt.

I vilka situationer kan man dra nytta av online finansiering – när behöver man en Dr. Watson i sitt liv? Situationer med oväntade och oförutsägbara utgifter är tillfällen då lite extra ekonomisk stöttning kan vara på sin plats. Det kan vara trasiga vitvaror, en veterinärräkning eller något helt tredje som plötsligt står för dörren. Då kan bland annat ett passande snabblån utan uc vara den perfekta lösningen för att ta sig igenom en mer finansiellt pressad månad. Det enda man ska vara uppmärksam på är att inte ansöka om ett lån man inte klarar av att återbetala. Men det är aldrig fel att be om hjälp och i ärlighetens namn hade ju inte Sherlock Holmes klarat sig lika bra utan Dr. Watson, eller hur?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *