Premiär för Kärlek på svenska

Redan nu på söndag 12 mars är det världspremiär för filmen och seminarieserien ”Jakten på det autentiska”. Eventet är ett programsamarbete mellan Tempo Dokumentärfestival, Kulturhuset Stadsteatern och Institutet för framtidsstudier som undersöker det dokumentära autenticitetsbegreppet utifrån ”Kärlek på svenska” och ”Jakten på det autentiska”.
Här hittar du länk till eventet på Kulturhuset Stadsteatern.
Om filmen
”Kärlek på svenska” är en varm och omtumlande resa från norr till söder genom vårt avlånga land i kärlekens tecken.
Genom en samling finstämda och intima intervjuer med filmens kärleksvittnen får vi dela fjorton svenskars innersta tankar och mest personliga erfarenheter av kärleken. Förhoppningar och besvikelser, drömmar kontra krass verklighet samt förvirring och klarhet samsas alla i samma rum. Samtidigt som regissören själv – Staffan Julén – tvingas göra upp med sitt eget förhållande till kärlek.
Som publik bjuds vi in till ett besök till själens allra heligaste plats. En plats vi alla har inom oss men som ändå kan vara nog så svår att dela med andra, eller ens själv begripa sig på. En plats som var och en av oss inget hellre vill än att fylla. Det är platsen där kärleken lever.
Premiär för Kärlek på svenska
Foto: Pressbild.
Om projektet Kärlek på svenska
Kärlek på svenska är ett projekt som växt sig större än vi någonsin trott. Den här filmen är ett bra exempel på det – från en liten dokumentär på SVT till en helt ny långfilm med aldrig tidigare visat material.
I höstas släpptes Marit Kaplas hyllade bok baserad på intervjuerna och i vår kommer del 2 i bokserien.
Staffan Juléns forskningsprojekt resulterar också i en seminarieserie med filmvisningar och samtal kring begreppet autenticitet och dokumentärt berättande i samarbete med Tempo Dokumentärfestival och Kulturhuset.
Intervjuerna kommer längre fram att gestaltas på en av Sveriges största teaterscener.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *