Barack Obama

Netflix i topp när Barack Obama väljer sina favoritfilmer

Ex-presidenten föredrar sina egna filmer

Barack Obama har delat med sig av sin årslista över årets bästa filmer. Hans storfavoriter är producerade av honom själv och hustrun Michelle för Netflix.

Mellan 2009 och 2017 var Barack Obama president, sedan dess har han årligen delat sina årslistor med filmer, böcker och musik. Nu han släppt sin lista med favoritfilmerna för 2023, som toppas av tre filmer ex-presidenten själv har varit med och producerat.

”Jag är partisk eftersom dessa filmer producerades av Higher Ground, men dessa är faktiskt tre av de bästa filmerna jag såg i år.” skriver Obama på sin Instagram. Men det är inte bara sina egna filmer han hyllar.

 

”Tidigare i år gick författare och skådespelare i strejk för att driva igenom bättre arbetsvillkor och skydd. Det ledde till betydelsefulla förändringar som kommer att omvandla branschen till det bättre.

Här är några filmer som speglar deras hårda arbete under det senaste året — inklusive några som Rustin, American Symphony och Leave the World Behind som vi var stolta över att släppa genom @HigherGroundMedia. Vilka filmer har jag missat?”

Årets bästa filmer enligt Barack Obama

Filmerna producerade av Higher Ground:

 • Rustin (Netflix)
 • Leave the World Behind (Netflix)
 • American Symphony (Netflix)

Övriga filmer:

 • The Holdovers
 • Blackberry
 • Oppenheimer
 • American Giction
 • Anatomoy of a Fall
 • Monster
 • Past Lives
 • Air
 • Polite Society
 • A Thousand and One

För mer läsning, visste du om Tarantinos oväntade drönprojekt?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *