Josephine Bornebusch.

Josephine Bornebuschs drömprojekt blir nästa Viaplay-original

Josephine Bornebusch.
Foto: Viaplay.

Inspelningarna är redan igång för nästa Viaplay-original: Älska mig – en serie i sex delar skapad av Josephine Bornebusch. Rollistan är stjärntät med digniteter som Sverrir Gudnason, Johan Ulveson, Ia Langhammer och Görel Crona. Även morgondagens stjärnor såsom Gustav Lindh, Dilan Gwyn och Sofia Karemyr medverkar.
– Med en sådan mångbottnad talang som Josephine och den rollistan kan vi se fram emot 2019 års stora feelgood-hit, säger Fredrik Ljungberg, programdirektör på Viaplay.

Älska mig är en dramakomedi om relationer och kärlek där vi får följa tre generationer genom vänskap, sorg, frigörelse och romantik.

– Det här är en serie som handlar om relationer och hur man hanterar kärlek i olika skeden av sitt liv. En varm serie om livet, från start till slut, säger Josephine Bornebusch som har skrivit manus, regisserar och spelar en av huvudrollerna i Älska mig.

Inspelningen har precis startat i Stockholm och premiären är planerad till hösten 2019.

– Det känns som att jag måste nypa mig i armen varje dag. Sjukt roligt och spännande och overkligt och lustfyllt och skrämmande och givande och lärorikt och… jag kan bara fortsätta, säger Josephine.

På rollistan ser vi bland andra:
Sverrir Gudnason som gör utrymme i sin accelererande internationella karriär för att spela in serien i Stockholm under hösten, välkända Johan Ulveson och Ia Langhammer som båda ses i Viaplay-aktuella Det som göms i snö, Gustav Lindh från Vilken jävla cirkus som utnämnts till Rising Star av Stockholm Filmfestival samt folkkära Görel Crona som senast setts i hyllade Springfloden.

– Med en sådan mångbottnad talang som Josephine och den rollistan kan vi se fram emot 2019 års stora feelgood-hit. Jag är oerhört entusiastisk över att följa den här produktionen då den ger ett unikt tillskott – inte bara till Viaplay, utan till hela Nordens serieutbud. Älska mig är en romcom i dess rätta bemärkelse och med Josephines förmåga att skapa situationer där man både skrattar och känner igen sig, kan detta inte bli annat än magiskt, säger Fredrik Ljungberg, programdirektör på Viaplay.

Älska mig produceras av Sofie Palage på Warner Bros. Sverige i samproduktion med Viaplay och Film Capital Stockholm fund. Serien i sex delar väntas ha premiär på Viaplay hösten 2019.

Officiella hashtags: #älskamig #viaplaysverige #filmcapitalstockholm

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *