Foto: Viaplay.

Nordisk stjärncast i nya Viaplay-originalet Förhöret

Foto: Viaplay.
Foto: Viaplay.

Kriminaldramat Förhöret är nästa i raden av originalproduktioner från Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay. Och rollistan är minst sagt stjärnspäckad med i den danska serien med namn som Ulrich Thomsen och David Dencik.
– Jag har fått lov att samla mitt drömlag av skådespelare och filmskapare, säger den välkände regissören Christoffer Boe.
Förhöret produceras av Miso Film och har planerad premiär i slutet av 2019.

Nordic Entertainment Group har en ambitiös strategi med dramaproduktioner med lansering av 20 nya Viaplay Original-serier per år. Som en del av den satsningen presenteras nu danska Förhöret (internationell titel: Face to Face) inom Viaplays kriminalgenre med premiär i slutet av 2019. Förhöret bjuder på en diger rollista och en unik twist. Det är en blandning mellan en klassisk krimserie, där jakten på mördaren är den dramatiska motorn, och en psykologisk tvekamp på det mentala planet.

Den danska stjärnskådespelaren Ulrich Thomsen, känd från de internationella succéerna Counterpart och Blacklist, spelar polisen Bjørn som gör allt i sin makt för att hitta sin dotters mördare. Den åtta avsnitt långa serien utspelar sig under ett och samma dygn, och i varje avsnitt konfronterar Bjørn en ny misstänkt i ett nytt förhör. Det intensiva, psykologiska spelet mellan två människor är vad som gör Förhöret till en helt unik serie i sitt slag. Det blir en kamp som med rafflande intensitet kommer att ta både Bjørn och tittaren närmare mördaren – och sanningen om hans dotters tragiska död.

Förhöret produceras av Jonas Allen och Peter Bose (Den som dräper) för Miso Film. Skapare och regissör är Christoffer Boe (Reconstruction, Journal 64), som också har skrivit manus tillsammans med Jakob Weis (Den tid på året). Fremantle kommer att distribuera serien internationellt.

– Förhöret är ett unikt krimdrama från Danmark som kommer att fånga tittarna från ruta ett. Att få jobba med Christian Boe gör oss extra stolta, då vi sedan länge imponerats av hans förmåga att alltid hitta nya sätt att berätta, säger Fredrik Ljungberg, programdirektör på Viaplay.

Förutom Ulrich Thomsen (Counterpart, Blacklist) i huvudrollen har Förhöret har en stark rollista med stora namn som Emmyvinnaren Lars Mikkelsen (House of Cards, Herrens väg), Lars Ranthe (Friheten, Badhotellet), David Dencik (Rig 45, Lasermannen), Trine Dyrholm (Bröllop i Italien, In a Better World), Søren Malling (Rig 45, Kapningen), Nikolaj Lie Kaas (Department Q: The Keeper of Lost Causes), Clara Rosager (The Purity of Vengeance) och Katrine Greis-Rosenthal (Bron, A Fortunate Man).

– Jag har fått lov att samla mitt drömlag av skådespelare och filmskapare. Kameran fokuserar intensivt på det psykologiska dramat och den kriminalistiska pulsen. Varje blick och andetag kommer att ha sin plats och mening, säger regissören Christoffer Boe.

Förhöret är ett Viaplay-original i åtta delar som har planerad premiär i slutet av 2019 över hela Norden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *