Snart premiär för Red Election säsong 1

Snart premiär för Red Election säsong 1

”Glöm opinionsundersökningarna. De inkluderar inte de krafter ni har att göra med”. Trailern till Viaplays nya originalserie Red Election vittnar om en fatal katastrof som med alla medel måste stoppas i tid. Frågan är bara hur, och vem eller vad som är målet med attacken? 

Terrorhot, politiskt spänningsdrama och internationella stjärnor, det är några av ingredienserna i Viaplays originalserie Red Election. Handlingen tar fart när en före detta KGB-mullvad varnar brittiska Secret Service-agenten Beatrice Ogilvie (Lydia Leonard) att Red Back är ett kodord för ett terrordåd på brittisk mark. Innan hon hinner få reda på vad eller vem som är målet för attacken, mördas KGB-mannen på öppen gata.

TIPS: Läs om succén för nya serien Vem tror du att du är?

Vem ligger bakom attentatet?

Frågorna som Beatrice tvingas möta är många. Har det att göra med stulen information om hur man tillverkar massförstörelsevapen av biobränsle? Eller handlar det kanske om Rysslands inbladning i folkomröstningen om skotsk självständighet? Vad det än är måste Beatrice agera och ta reda på svaret – snabbt. Någon som kan vara till stor hjälp är hennes danska dito Katrine (Victoria Carmen Sonne). Men går hon att lita på eller är hon inblandad i det kommande attentatet?

Beatrice och Katrines strävan efter att ta reda på sanningen blir början på ett komplicerat partnerskap, där det avsnitt för avsnitt ska visa sig att de trots sina olikheter har mycket gemensamt. De har båda drabbats av stora förluster, är uppvuxna i dysfunktionella familjer och försöker göra karriär i en mansdominerad och tuff bransch.

– Katrine är fylld av både sorg, avsky och kärlek och hon visar att mänskligt beteende har många lager. Vi är inte enbart mjuka eller enbart hårda. Jag tror verkligen att jag, genom den här karaktären, fick dyka in i komplexiteten av att vara en levande person på vår planet, säger Victoria Carmen Sonne.

Red Election säsong 1 släpps i höst

Förutom Lydia Leonard (Last Christmans), Victoria Carmen Sonne (Holiday) och Stephen Dillane (Game of Thrones) i huvudrollerna syns bland andra James D’Arcy (Those Who Kill) i rollen som Storbritanniens premiärminister.

Red Election är regisserad av BAFTA-nominerade Jill Robertson (Harlots, Humans) tillsammans med Paul Murphy (Death in Paradise, Doctor Who) och producerad av Veronika Eriksson och Christian Alveborg på Mopar Studios. Exekutiva producenter är Jill Robertson och Moreyba Bidessie på A+E Networks. Serien är skapad av Mopar Studios William Diskay och Jonas Fors tillsammans med Ola Norén, Roland Ulvselius och huvudförfattare Stephen Brady (Stan Lee’s Lucky Man).

Red Election har premiär den 3 oktober exklusivt på Viaplay.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *