Sommaren 85

Janca Hodann Söder tillträder som ny VD på Art & Bob Television

Janca Hodann Söder tillträder som ny VD för Art & Bob Television AB den 3 maj 2021. Mikael Hernström lämnar därmed posten som han haft sedan bolaget grundades och övergår till en roll som arbetande styrelseordförande i bolaget.
Janca kommer närmast från NENT Group där hon arbetat som både programchef och produktionschef.

– Med Janca som VD så tar vi ett nästa steg i vår långsiktiga plan för bolagsgruppen, att bli ett av Nordens största oberoende produktionsbolag inom fyra år. Janca har en genuin drivkraft för att utveckla och producera bra TV. I kombination med vår historik av program – som den historiska dramadokumentären ”Drottningarna” för TV4/CMore, dramakomedin ”Filip och Mona” för SVT Play och dokumentären ”Lurad på kärlek och miljoner” för SVT – blir en perfekt matchning, säger Mikael Hernström.

Program som berör, underhåller och engagerar
– Jag är otroligt glad över förtroendet att få ta över VD-rollen. Med min erfarenhet från både produktions- och kanalsidan ser jag fram emot att, tillsammans med alla duktiga medarbetare på Art&Bob Television AB, ta bolaget vidare och fortsätta utveckla och producera program som berör, underhåller och engagerar, säger Janca Hodann Söder och fortsätter:

– Jag ser också fram emot de fortsätta samarbeten som redan är upparbetade inom såväl företagsgruppen Art&Bob som V66 och Co_Made.

Janca Hodann Söder, ny VD Art & Bob Television från 3 maj.

Om Janca Hodann Söder
Janca Hodann Söder har lång och bred erfarenhet inom olika TV-genrer och har arbetat med några av Sveriges populäraste TV-program. Hon började sin bana inom TV-branschen redan 1992 hos Annie Wegelius på Wegelius TV, sedermera Mastiff. Janca producerade stora underhållningsprogram som ”Så mycket bättre” – Kristallen-belönad 2011 som ”Bästa underhållning” – ”Så ska det låta” och ”Let’s Dance”.

2011 valde hon att gå vidare till Nordisk Film TV som producent för att två år senare ta klivet till nordisk programchef på produktionsbolaget ITV vilket gav henne en både bredare och djupare inblick i den nordiska marknaden. Janca arbetade samtidigt nära produktioner som bland andra ”Halv åtta hos mig” och ”Draknästet”. 2015 rekryterades Janca till Baluba som programchef och var bland annat även exekutiv producent för ”Sommarkrysset”. 2016-2017 var hon också tillförordnad VD för bolaget.

Från februari 2018 till nu har Janca varit produktionschef, programchef och exekutiv producent på NENT Group med ett övergripande ansvar för non-scripted-produktioner både externt mot produktionsbolag och internt mot samtliga avdelningar.

Läs om fler filmnyheter på Filmguide.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *