Matt Dillon ny jurymedlem på Venedig filmfestival

Matt Dillon ny jurymedlem på Venedig filmfestival

Det är den amerikanska skådespelaren Matt Dillon som nu blir en jurymedlem under Venedig filmfestival.

Foto: Matt Dillon

Det är Hollywood Reporter som rapporterar att Venedig filmfestival kommer gå av stapeln den 2 september och kommer hålla på tills den 12 september. Dillon är en ersättare till den rumänska regissören Cristi Puig som är tvungen att hoppa av på “grund av oväntade bekymmer”. Vi vet också att Australienska skådespelaren Cate Blanchett kommer leda jury gruppen.

Den senaste projektet Dillon medverkat i var då han regisserade en dokumentär vid namn “The Great Fellove“, en dokumentär som handlar om den kubanske soulsångaren El Gran Fellove. Under 2018 medverkade han också i en film regisserad av Lars von Trier som bär namnet The house that Jack Built. 

Värt att nämna är också att det kommer bli betydligt färre filmer under festivalen i år på grund av Coronaviruset, men inte nog med det utan festivalen har också fått hårda restriktioner som tillexempel att munskydd är ett krav på festivalområdet.

Den första filmen som kommer visas är Lacci av Daniele Luchetti och avslutas med Lasiami Andare av Stefano Mordini. Under Venedig filmfestival kommer Greta också ha premiär som handlar om svenska miljöaktivisten Greta Thunberg.

Läs också mer om bra filmer här på Filmguide!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *