It Follows tillhör bra filmer i genren skräck. Foto: RADiUS-TWC.

Bra filmer – tips på skräck på streamingtjänsterna

Det är dags för oss att fortsatt sätta publikens älskade skräckfilm under luppen. Den här gången tittar vi på det bästa av vad de olika streamingtjänsterna har att erbjuda. Du hittar fler tips på bra filmer i olika genrer här. 

The Lighthouse – Netflix

I denna klaustrofobiska rysare följer vi två fyrväktare som är ensamma på en klippig ö. Snart försätter en havsstorm dem i fullständig isolering och därifrån dröjer det inte länge innan de börjar tappa sina sunda förnuft. I huvudrollerna ser vi Willem Dafoe och Robert Pattinson, som båda två ger helt enastående prestationer. Filmen som kom ut 2019 blev en av det årets mest hajpade skräckfilmer. Levde den också upp till förväntningarna? Definitivt.

Hush – Netflix

Hush är en av bra filmer bland skräckisar på streamingtjänsterna.

För den som vill ha en mer regelrätt rysare kan vi rekommendera Hush. Filmen, som även den fick mycket uppmärksamhet när den kom, handlar om en döv kvinna som bor ute i skogen. Där i sin villa skriver hon på sin nästa bok. Det som ändå är en rofylld tillvaro förvandlas snart till en kamp om överlevnad. Detta när hon förstår att en maskerad man förföljer henne och planerar sin attack där ingen kan höra henne skrika. Hush är rak och tydlig, och misslyckas inte med att engagera. Därför är det också väldigt underhållande från start till slut. En av bra filmer i skräckkategorin du inte vill missa.

The Rental – C More

The Rental är inte en av årets bästa skräckisar, utan en av årets bästa filmer överlag. Med järnhand berättar Dave Franco (högst otippat) en historia vi känner igen: fyra nära och kära hyr en stuga ute i skogen där det uppdagar sig att någon där ute spionerar på dem. Det här är trots ett välbekant upplägg en sylvass rysare, som aldrig tappar takten. Snarare trappar den bara upp spänningen, som går från att spänna mellan de olika relationerna till den annalkande kampen om överlevnad. Det hålls inte igen på våldet, så ska du se The Rental bör du inte vara känslig i magen. Se filmen på C More medan det fortfarande går.

It Follows – Viaplay

It Follows tillhör bra filmer i genren skräck. Foto: RADiUS-TWC.
It Follows tillhör bra filmer i genren skräck. Foto: RADiUS-TWC.

En av 2010-talets mest omtalade skräckisar. It Follows är ett ambitiöst lågbudgetprojekt, som inte misslyckas med sin helhjärtade satsning på konstnärlig vision. Här följer vi en ung kvinna som beger sig ut på en dejt med en kille hon träffar för första gången. Efter att de har sex med varandra, berättar han för henne att han fört över en sorts förbannelse på henne. Den kommer i form av en demon som antar mänsklig skepnad, och som kommer att förfölja henne tills den kommer ikapp och till slut mördar henne. Den är långsam – men inte trög – och kan se ut som vilken person som helst. It Follows sätter upp ett spännande regelverk och vår huvudkaraktär måste hitta kreativa lösningar på sitt problem. Det hela är stilistiskt träffsäkert och allt som oftast ruggigt spännande. Ett måste för skräckfantasten att se.

Scream-filmerna – Viaplay

Scream är även den en av bra filmer i skräckkategorin.
Scream-filmerna är även de sevärda i skräckkategorin. Foto: Miramax Films.

Är du ett fan av nostalgiska tonårs-slashers? Då finns det ingenting bättre än Scream-filmerna. Wes Cravens främsta livsverk handlar om Sidney Prescott, den oskuldsfulla tonåringen som blir måltavla för en maskerad mördare i den lilla staden Woodsboro. Filmen, som bröt ny mark med sin metahumor och sylvassa spänning, blev omgående en succé. Den fick en uppföljare och därefter en tredje film, som var tänkt att avrunda en trilogi. De är inte nödvändigtvis alla vad man skulle kalla bra filmer, men en en fjärde film skulle komma. Den blev också Cravens allra sista verk. Snart kommer vi lyckligtvis att få återvända till Woodsboro med gänget som utgörs av Neve CampbellDavid ArquetteCourtney Cox och flera. Ja, Scream 5 släpps under 2022. På Viaplay hittar du den perfekta uppladdningen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *