Vem tror du att du är? säsong 1

Succé för Vem tror du att du är? säsong 1

Över en halv miljon tittare ville följa med på stjärnornas släktresa när discovery+ originalet och nya Vem tror du att du är? säsong 1 premierade på Kanal 5 och discovery+ den 1 september. Först ut i säsongen var två av våra mest folkkära svenskar Linnea Henriksson och Felix Herngren. “Bilden av mig själv har faktiskt förändrats av de här upptäckterna. Man är verkligen som en liten, liten pusselbit i det här gigantiska pusslet. Det är en häftig känsla”, säger Felix Herngren. 

Det blev en omedelbar tittarsuccé när det klassiska formatet och släktforskningsprogrammet Vem tror du att du är? premierade i ny tappning på discovery+ och Kanal 5 – under premiärhelgen följde över en halv miljon svenskar med på resan och såg programmet.

I den nya orginalproduktionen får vi följa regissören och skådespelaren Felix Herngren, kocken Markus Aujalay, artisten Linnea Henriksson, skådespelaren Maria Lundqvist, konstnären Carolina Gynning och skådespelaren Johan Ulveson, när de söker sina rötter och möter aldrig tidigare avslöjade släkthistorier.

– Vi är enormt glada och stolta över den här superstarka premiären, antalet tittare har definitivt överträffat våra högt satta förväntningar, säger Lena Strandner, programchef på Discovery Networks. Det känns som en riktig vinstlott att få möjligheten att förvalta och förnya denna älskade klassisker och jag vill också rikta ett tack till Warner som gjort ett fantasiskt arbete. Vi kan bara hoppas att publiken gillar vårt nya grepp och fortsätter följa våra modiga medverkande på detta äventyr i tid och rum.

Felix Herngren lycklig över Vem tror du att du är? säsong 1

Vem tror du att du är? har varit en internationell tittarsuccé allt sedan starten i Storbritannien 2004 och sågs av miljoner svenskar under sina nio säsonger på SVT. Nu återupplivar och förnyar discovery+ det klassiska programmet. Med ett något högre berättartempo än tidigare får vi följa flera av de medverkandes släktresor parallellt och omlott genom säsongens åtta avsnitt, i deras möten med experter och släktforskare runt om i Sverige och tillbaka i tiden. Deltagarna får inte bara besöka historiska miljöer och ta del av gripande historier utan även leva sig in i sina släktingars vardag genom att prova på yrkesroller, uppleva deras levnadsförhållanden och omvälvande livssituationer.

– Det känns helt fantastiskt att ha fått vara med i den här djupdykningen i min släkts historia, säger Felix Herngren. Bilden av mig själv har faktiskt förändrats av de här upptäckterna. Man är verkligen som en liten, liten pusselbit i det här gigantiska pusslet. Det är en häftig känsla.

Vem tror du att du är? säsong 1 är ett discovery+ original och produceras av Warner Bros ITVP. Programmet består av åtta avsnitt och hade premiär den 1 september på discovery+ och Kanal 5.

Nytt avsnitt varje onsdag i Kanal 5 och en veckas förhandsvisning på discovery+.

TIPS: Läs mer om bra filmer på Filmguide.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *