Allt om Barncancergalan 2021

Allt om Barncancergalan 2021

Barncancermånaden har officiellt inletts och måndag den 27 september sänds den sjunde årliga Barncancergalan – Det svenska humorpriset. Galan prisar svensk humor och uppmanar tittarna att stödja Barncancerfonden och deras livsviktiga arbete för att utrota barncancer. Åtta Papphammar-statyetter ska delas ut, och i år ersätts kategorin ”Årets scenshow” med ”Årets Humorpodd”. Bland alla nominerade ses Per Andersson, Johanna Nordström, Björn Gustafsson, Shanthi Rydwall-Menon och många fler.

Måndagen den 27 september kl. 20.00 sänds Barncancergalan – Det svenska humorpriset live från Berns i Stockholm, med syfte att bidra till och stötta den livsviktiga cancerforskningen och kampen mot barncancer. Årets gala leds av Carina Berg och Pernilla Wahlgren. Duon står dessutom bakom initiativet Fika för forskning till förmån för barncancerforskningen – en maratonfika som äger rum den 8 september där Carina och Pernilla kommer ”speed-fika” med främlingar under sex timmar i hopp om att få fler att bli Barnsupporter.

Pernilla Wahlgren om initiativet: 

– Clara Henry lyckades samla in nästan 1 miljon kronor till Barncancerfonden genom att springa två maratonlopp på 24 timmar. Vi vill inte vara sämre. Men, vi är tyvärr sämst på att springa. Så vi spånade lite och kom fram till att vi är bäst på att fika.

Under Barncancergalan – Det svenska humorpriset hyllas och utses även årets främsta humorister då åtta Papphammarstatyetter delas ut.

Juryn, som utser en vinnare vardera i kategorierna ”Årets Komedi”, ”Årets Humorprogram”, ”Årets Kvinnliga komiker”,  “Årets Manliga komiker”, ”Årets Humorpodd” samt ”Årets Hederspris – till Gösta Ekmans minne”, består av:

Anne Bergsten (ordförande), Hans Rosenfeldt (manusförfattare), Anna Granath (komiker), Parisa Amiri (programledare), Peter Nyrén (chef Kristallen), Fritte Frittzon (komiker) Zinat Pirzadeh (komiker) David Druid (komiker), Melody Farshin (komiker).

Barncancergalan – Det svenska humorpriset produceras av FLX i samarbete med Barncancerfonden och Discovery Networks Sweden och direktsänds från Berns måndagen den 27 september kl. 20.00 på Kanal 5 och discovery+.

Årets nominerade till Det svenska humorpriset:

Årets Humorprogram:

Bäst i test

Parlamentet

Svenska nyheter

Trevlig helg

Årets Komedi:

Alla utom vi

Helt Perfekt

Sjukt

Snälla Kriminella

Årets Kvinnliga komiker:

Charlotta Björck

Johanna Nordström

Louise Nordahl

Shanthi Rydwall-Menon

Årets Manliga komiker:

Anis Don Demina

Björn Gustafsson

Hampus Nessvold

Per Andersson

Årets Humorpodd:

Flashback Forever – Emma Knyckare, Ina Lundström och Scroll-Mia

Fråga Anders och Måns – Anders Johansson och Måns Nilsson

Nours poddelipodd och Henrik – Nour El Refai och Henrik Schyffert

Ursäkta – Johanna Nordström och Edvin Törnblom

Årets Humorklipp – vinnare utses av Aftonbladets läsare

BOMBAB – Om ett Zoom-möte skulle vara fysiskt

Freudian Slip Productions – Coronakriget

Grotesco – They will never stop the dance

Pernilla Wahlgren & Per Andersson – Att leva med en melodist

Barnens Pris – vinnare utses av Barncancerfondens besökare på hemsidan

Berts Dagbok

Bäst i test

Kokobäng

Världens hemskaste sjukdomar

Hederspriset: 

Till Gösta Ekmans minne delas ett hederspris ut till en än så länge hemlig pristagare.

Läs fler nyheter på Filmguide.nu.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *