filmquiz

De 4 bästa slotspelen med filmtema du kan spela just nu

Det fascinerande med slotspel är att de egentligen kan se ut hur som helst. Det finns inget som säger att en slot måste ha fyra snurrande hjul med diverse frukt- och jokersymboler. Det räcker att du loggar in på vilket online casino som helst för att se att de moderna online slots hämtar inspiration från allt mellan himmel och jord.

Med detta sagt är det inte konstigt att det finns gott om slots som mer eller mindre subtilt hämtat inspiration från filmens värld. I den här artikeln tänkte vi fokusera på fem slots som är direkt baserade på filmer. Som ni säkert kan se från listan så finns det något för alla!

1. Terminator 2

De flesta anser att Terminator 2 från 1991 är den bästa filmen i Terminator-serien och också en modern klassiker i actionfilmsgenren. Filmens specialeffekter, med T-1000:s flytande metallform, har kanske åldrats något under de tre decennier som gått sedan filmen kommit ut, men det är fortfarande en sevärd film än idag.

Därför är det inte konstigt att det finns en slot baserad på filmen. Terminator 2-slotspelet har designats av Microgaming, och man har försäkrat sig om att ha med alla de kända karaktärerna från filmen. Du får se Arnolds omprogrammerade T-800, Sarah Connor, John Connor och givetvis den ostoppbara T-1000 dyker upp på de snurrande hjulen.

Det är ett roligt och spännande spel med wilds, scatters, freespins och ett sällsynt men spännande ”hot”-läge där man får extra stora vinstchanser. Ett måste att pröva för Arnoldfans.

2. Jurassic World

Ytterligare en riktig klassiker från nittiotalet är Jurassic Park-serien med filmer. Även dessa filmer flyttade fram gränserna för vad som var möjligt att åstadkomma med specialeffekter. Om du var ung på den tiden var du säkert helt gripen av att kunna se levande dinosaurier på tv-skärmen. Jurassic World, som kom ut senare 2015, är därav inte riktigt lika banbrytande som film men den var en Blockbuster av monumental storlek.

Det finns slots baserade även på originalet Jurassic Park, men vi har valt Jurassic World-slotten till vår topplista. Jurassic Park är nämligen en solid klassisk slot, men när det blev dags att göra ett spel baserat på Jurassic World valde Microgaming verkligen att tänja på gränserna. Det resulterade i ett spel som är fullständigt laddat med olika funktioner. Du har hela 243 möjliga vinstrader och 5 hjul och symbolerna består av alla de mest minnesvärda dinosaurierna och karaktärerna från filmen. Filmens farligaste dinosaurie, Indominus Rex, är här den karaktär man vill se mest av alla då den kan multiplicera dina vinster upp till 1 000 gånger.

3. Bridesmaids

Vi antar att om du själv gissat vilka filmer som blivit till slotspel så hade inte den galna tjejkomedin Bridesmaids från 2011 varit ett av dina förstahandsval. Men vad behövs egentligen för att en film ska gå att göra slotspel av? Man behöver en minnesvärd estetik som går att konvertera till spelet, bra musik och framförallt karaktärer och scener som alla som sett filmen kommer att komma ihåg långt efter att man lämnat biosalongen. Vi anser att Bridesmaids uppfyller alla dessa krav med råge!

Så hur har Microgaming lyckats när man tog sig an denna komedipärla? Man har helt klart gått ”all in” på att vara trogen filmens tema. Du får ett spel i pastellfärger med 5 hjul, alla de hysteriska damerna från filmen, och bonuslägen inspirerade från några av filmens galnaste scener. Kanske inte något för den som vill ha en ”häftig” och adrenalinpumpande upplevelse när man spelar, men faktiskt riktigt underhållande om du frågar oss.

4. Tomb Raider 2: Secret of the Sword

Tomb Raider är en franchise som gått en märklig väg. Vi fick först stifta bekantskap med Lara Croft i dataspelens värld under mitten av 90-talet. Senare klev hon upp på bioduken, två gånger gestaltad av Angelina Jolie, och senast av vår egen svenska Alicia Vikander.

Inom slots har hon också dykt upp flera gånger och vi väljer Tomb Raider 2 till vår lista. Spelet hämtar inspiration både från spelen och de två första filmerna med Jolie. Du får här en stabil slot med bonuslägen inspirerade av alla de mystiska föremål som Lara Croft hittar under sina äventyr. Det är en slot med lite lägre volatilitet som lämpar sig väl för den som vill spela lite längre och verkligen bekanta sig med spelets atmosfär.

Det finns faktiskt en stor mängd filminspirerade slots att välja mellan, så har du någon favoritfilm eller filmserie du skulle önska att se som slotspel är det bara att söka, chansen är god att det redan finns just det du söker!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *