Johan Falk ser ut att få nya filmer

Johan Falk ser ut att få nya filmer

Det verkar som att det så småningom kommer nya Johan Falk-filmer. Det är tidningen Filmtopp som kommer med uppgifterna efter att ha pratat med regissören, manusförfattaren och numera författaren Anders Nilsson. Han är nämligen huvudskaparen bakom Johan Falk, och det verkar som att han ser en ny säsong med Johan Falk-filmer vara runt hörnet.

– Teamet, skådespelarna, TV4 och även Bokfabriken (böckernas förlag) har alla varit medvetna om hur planen sett ut från början. Det är de här tre böckerna och sen förhoppningsvis en fjärde säsong av Johan Falk. Se på det som Star Wars, dessa tre böcker lever mellan säsong tre och fyra. Man kan ha serier som utspelar sig olika. Men det här är verkligen det 21:a äventyret som kommer nu, säger Anders Nilsson till Filmtopp.

Johan Falk ser ut att få nya filmer
Foto: Nordisk Film.

Innan nya filmer kommer Johan Falk ut i tre böcker

I dag är det premiär för ett helt nytt Johan Falk-kapitel i serien, men den kommer i form av en bok. Slutet var bara början heter den, och följer Falk som kommer tillbaka efter att ha fejkat sin egen död. Detta för att rädda sin familj från ett nytt gåtfullt hot.

Att man gör böcker beror enligt Anders Nilsson på att man inte kan göra just de här berättelserna på film i Sverige då de skulle kräva för stor budget. De är ”spektakulära”, som Nilsson själv uttrycker det.

Planen är att göra tre böcker, som ska släppas under 2023-2025, och därefter påbörja en ny säsong med Johan Falk-filmer.

Frank Stenhammar

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *