Bergs superlag

Bergs superlag – det här vet vi om nya serien

Erik Berg har avslutat fotbollskarriären och fått ett nytt ärofyllt drömjobb. Han och vapendragaren Carina har tagit fotbollslaget Panthers under sina vingar och ska ta dem till SM. Panthers består av 28 fantastiska lagmedlemmar i vitt skilda åldrar och med olika funktionsnedsättningar. Vi följer Timmy, Nils, Karin, Max och alla de andra pantrarnas liv och vardag och tar del av deras drömmar och utmaningar såväl på som utanför fotbollsplanen. Höstens nya feelgood-serie Bergs superlag bjuder på värme, kärlek och skratt med start den 28 oktober på discovery+ och Kanal 5. 

– Jag är så otroligt stolt och tacksam över att ha fått äran att träna Panthers. Såg laget spela första gången för ett par år sedan, och blev direkt helt golvad av glädjen och entusiasmen de spelade med. Jag kände att jag bara måste få träna detta laget. Då hade jag fortfarande en aktiv fotbollskarriär och kunde dessvärre inte kombinera de två. Men nu när jag lagt mina fotbollsskor på hyllan var det ett perfekt tillfälle att förverkliga den önskan. Det känns helt underbart! Det känns också så fint att tittarna ska få lära känna det här fantastiska gänget och vår resa på discovery+ och Kanal 5, säger Erik Berg.

Målet att ta Panthers till SM

Erik Berg har haft ögonen på fotbollslaget Panthers ett bra tag. Drömmen om att en dag få träna laget började gro när han satt i publiken under en Djurgården-match och såg pantrarna spela i pausen. Och nu har drömmen äntligen blivit verklighet. Erik och Carina Berg har nämligen gått och blivit med fotbollslag! Erik ska träna laget med målet att ta pantrarna till SM – och vinna. Carina, i egenskap av socialt geni och lagmamma, hjälper till med allt som inte har med fotbollsträning att göra.

– Det har varit så himla spännande och härligt att lära känna det här helt fantastiska laget. Min roll i det hela är att vara en slags hejarklack/allt-i-allo-hjälpreda, bland annat genom att engagera mig i det sociala. För att ha kul ihop är också viktigt för ett sammansvetsat superlag, säger Carina Berg.

Bergs superlag en feelgood-serie

För att tillsammans uppnå målet måste man ha roligt ihop, vilket kräver ett sammansvetsat lag. Det skapas genom teambuilding á la Berg. Fotbollsträning varvas därför med grillfest hemma hos Carina och Erik samt aktiviteter som yoga och boxning och en träningsmatch på Stadion i Stockholm inför stor publik. Men framför allt får vi lära känna Karin, NilsTimmyMaxTheoAliJoelErnst och alla de andra lagmedlemmarna på djupet, och ta del av deras liv och vardag samt drömmar och utmaningar på och utanför planen.

Höstens varma feelgood-serie Bergs superlag produceras av ITV Studios för sändning på discovery+ och Kanal 5 med start 28 oktober.

Bergs superlag bjuder på mycket värme, kärlek och skratt. Resan mot SM-slutspel handlar om så mycket mer än bara fotboll. Det här är en otroligt härlig, folklig och inbjudande serie som familj och vänner kan samlas kring i höst. Det är en ynnest att vi får följa alla underbara lagmedlemmar i Panthers som vill dela sina liv med oss och tittarna. Med pantrarna kan vad som helst hända – när man minst anar det! Och Erik och Carina är två fenomenala eldsjälar som brinner för laget och omfamnar dem på bästa sätt. Vi är så otroligt glada för Bergs superlag, som har stor potential att även bli hela Sveriges superlag, säger Emelie Michanek, exekutiv producent för Bergs superlag på Discovery Networks Sweden.

Spelarna i Bergs superlag

Timmy Bertilsson, Karin Ahlinder-Magnusson, Nils Forsberg, Ali Abdulsalam, Theo Tomingas Näf,
Anna Hellgren, Joel Brar, Ernst Cederholm, Amina Mokhtari, Andreas Dacke, Christer Holmlund, Edvin Juhlin, Emil Edling, Eric Hindbeck Dourén, Erik Hedman, Yersayan Orozbayev, Fabian Reyes Cruz, Fredrik Karlsson, Ingemar Höglund, Joakim Jarnhamre, Johan Tesch, Klas Rudolfsson, Max Dahlin, Niklas Hjelmvik, Oskar Olsson, Paulos Negusse Ougbe, Teodor Ekman, Yahan Faarax.

Läs också mer om nya serien Vem tror du att du är?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *